4.1.2015

Joulu ja vuoden loppu


Tässä tiistain junamatkalla näpytelty postaus näin muutama päivä jäljessä, järkevämpää julkaista tämä nyt ensin:

 Aaton näkymä Sodankylän kodin ikkunasta

Noniin. Kulutan tällä hetkellä tunteja junassa välillä Oulu-Helsinki ja päätin käyttää aikani edes jotenkin hyödyksi eli kirjoittaa blogipostauksen. Netti ei ylläripylläri toimi, mutta Word ajakoon asian. Olen lähtenyt kotoa Sodankylästä tänään kahdentoista aikaan, joten matkantekoa on takana yhdeksisen tuntia. Aiempi junani välillä Rollo-Hki oli huimat 12 minuuttia myöhässä ja stressasin seuraavaan yhteyteen (eli tähän junaan) ehtimistä, ihan turhaan. Tämä juna oli 50 minuuttia myöhässä, joten sadan muun matkustajan kanssa odoteltiin ensin täpötäydessä asemahallissa ja sen jälkeen märässä lumipyräkässä junaa saapuvaksi. Tällä hetkellä juna on tunnin aikataulusta myöhässä, näin ollen taidan olla kahden aikaan yöllä kotona. Vastassa tyhjä jääkaappi ja olen syönyt jo kaikki evääni. Ihanaa.

 Viimeisten viikkojen to do-listaus

Ennen joulua ahkeroin siis todella rankasti viimeiset kaksi viikkoa ja sain kuin sainkin kaikki kouluhommat hoidettua. Opintopisteitä pitäisi rapista niistä mukavat 36 kappaletta, mikä ehkä kuvaa niistä ymmärtäville homman määrää. Perjantaina 19. päivä naputtelin illalla puoleksi sängyllä maaten viimeisiä kirjoitelmia, en enää pystynyt edes istumaan työtuolillani.

 Helsingissä ehti sataa ennen joulua VIIMEINKIN lunta

Joulua edeltävänä viikonloppuna hulinoitiinkin sitten. Perjantaina tapasin Lindan, jolta sain O:n joululahjan ja loppuilta kului Kurvittaressa. Lauantaina mentiin seuraamaan O:n ja hänen kaverinsa keikkaa yksiin yksityisbaardeihin, jos niitä niin voi nimittää. Sunnuntaina nautittiin päivällinen O:n porukoilla ja illalla Salla tuli mun tykö yöksi valvomaan, sillä lähdettiin aamulla yhdessä samalla junalla pohjoiseen. Valvottiinkin koko yö, itse siivoilin ja pakkasin sekä paketoin lahjat. Puoli kuudelta lähdettiin kävelemään pysäkille ja puoli seitsemältä juna lähti liikkeelle Helsingistä.

Joulu kului perinteisesti pohjoisessa, oli ihan mukava päästä osalliseksi sekin vähä jouluvalmisteluista, yleensä olen saapunut paikalle vasta aatonaaton iltana. Aattona syötiin aamulla riisipuuroa, kahdeltatoista saunaan ja kahdeksi joulukirkkoon. Pohjoisen reissullani sain nauttia ihanan kovista pakkasista, joten aattona hytistiinkin hautausmaalla. 


 Aatonaaton operaatio joulukinkku ja isän hienot muistiinpanot (kinkku paistettu perinteiseen tapaan leivinuunin lämmössä)

Olin kerrankin saanut hankittua mielestäni todella hyvät lahjat. Äidille Ruohonjuuresta kaikkea jännää, kuten Konjac-pesusieni (maailman parhaimpia juttuja tällä hetkellä), pesupähkinöitä ja suolasaippua. Isälle hankittiin siskon kanssa se Haapasalon uusin kirja, joka tuli luettua viiden ihmisen toimesta. Lukaisin sen itse myös yksi ilta ja olihan se nyt tosi hyvä. En oikein jaksa nykyään lukea mitään kaunokirjallisuutta, koska tenttikirjoissa on ihan tarpeeksi, joten oli ihan kiva lukea välillä oikeasti joku muukin kirja kuin koulukirja. Pikkusiskolleni hankin Tigerista uuden iPhonen laturin, jota hän toivoikin.

Perheen innoikkammat lahjojen odottajat ja avaajat


Itse sain kaikkea tarpeellista uudesta paistinpannusta, keittiöveitsestä, pyyhkeestä, tyynyliinasta, lakanasta ja kosmetiikasta lähtien. Lisäksi sain SportsTrackerin sykevyön Premium-lisenssillä, jota haluan päästä kohta kokeilemaan ja sunnuntai-iltana hain ennen lähtöä itselleni vielä uusimman Simsin viihdytykseksi lomalle. Olin kyllä tosi pettynyt, mutta tuli sitä silti pelattua. Ainiin ja sain uuden sähköhammasharjan, joka on kyllä kunnon NASA. Siinä on Bluetooth-yhteys, jolla voin siirtää harjan rekisteröimät viimeisimmät 20 pesukertaa puhelimessa olevaan sovellukseen, joka seuraa hampaidenpesurutiinejani ja raportoi niistä. Sähköhammasharjan vaikutus oli toivomani – olen innostunut taas pesemään hampaita säännöllisesti ja kunnolla ja onhan se pesujälkikin nyt puhtaampaa kuin mitä normaaliharjalla saa aikaiseksi.

Kauheasti harmittamaan jäi se, ettei ehditty taaskaan treffaamaan erään ystäväni kanssa, jonka kanssa olemme tainneet viimeksi nähdä vuonna 2011 (?) Tosin hän on viettänyt tässä välissä aikaa Jenkeissä vuoden verran, joten sekin osasyynä pitkäksi venähtäneeseen taukoon.

Tapsana en jaksanut lähteä tansseihin, joten kosketus Sodankylän villiin yöelämään jäi tältä joululta ja reissulta kokematta.

 Rovaniemen asemalla matkalla junaan. Ostin Sodankylässä ollessa uuden talvitakin, josta on tullut nyt suuri uusi lempparitakki

Huomenna juhlimme uutta vuotta yhdessä kavereiden kanssa erittäin ohjelmapitoisissa juhlissa, minkä vuoksi suunnistankin jo nyt takaisin Helsinkiin. Kunhan nyt vaan ensin pääsisin sinne.

Koulu jatkuu vasta 19.1. – onneksi. Loppulomani ja vuoden alku täyttyy monista kekkereistä ja keikoista. mikä on kyllä mukavaa vaihtelua, koska mulla on ollut tunne että en ole ollut kauheasti viime aikoina missään.

Vihaan ja pelkään raketteja, mutta eiköhän niitä tule huomenna sitten nähtyä. Tämä koko vuosi on mennyt koko ajan ihan järkyttävää vauhtia ja lähinnä tunnelmaksi koko vuodesta on jäänyt se, että mulla on ollut koko ajan ihan kauhea kiire, stressi ja kauheasti hommaa. Tuntuu tosi hämmentävältä, että koittaa jo vuosi 2015 eli vuosi 2020 on lähempänä kuin 2010. Vastahan sekin oli…

Odotan jo kevään pääsykoeurakkaa ja kurssin alkua, se tuleekin sanelemaan aikalailla sitä, että mitä ensi loppuvuonna tulee tapahtuvaksi.

Tuskin ehdin tai kirjoitan enää uutta päivitystä tämän vuoden puolella, joten hyvää uutta vuotta! Ja joulua, kun sitä en kerennyt käydä toivottelemassa. Voisin nyt ryhdistäytyä uuden vuoden myötä tässä kirjoittamisessa. Mutta juuh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti